Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

Gyakori kérdések

1. Hogyan adhatom le a rendelésemet?

A rendelést a webáruházon keresztül és telefon is tudjuk fogadni, mivel cégünk gyógyászati segédeszköz szaküzletet is üzemeltet. A bolti telefon a nyitvatartási idő alatt érhető el. A megadott mobiltelefonszámon lehetőség szerint munkaidőben tudunk hívásokat fogadni.

2. Szükséges regisztrálni vagy a hírlevélre feliratkozni az oldalon?

Az oldalra regisztrálni vagy a hírlevélre feliratkozni nem kötelező. Ha úgy döntenek, hogy regisztrálnak vagy feliratkoznak hírlevelünkre azt meg tudják tenni a weboldal alján vagy jobb felül a belépés gombra kattintva. A regisztrálás és hírlevélre feliratkozás a kosárnál is lehetséges.

3. Hogyan vehetem át a rendelést?

Utánvéttel

Az utánvétes fizetés esetében a csomag értékét és a szállítási díjat a küldemény átvételekor kell megfizetni a futárnak, készpénz vagy bankkártya egyaránt elfogadható. A csomagpontra kézbesített csomagok esetén a csomagpont átvevőhelyen kell kifizetni a csomag ellenértékét, kártyás és készpénzes fizetés szintén lehetséges.

Banki átutalás

A rendelést követően azonnali válasz e-mailt küldünk Önöknek, mely tartalmazza a bankszámlaszámot, ahova az összeget utalni szükséges. Miután az összeg megérkezett a számlánkra indítjuk a kiszállítást.

Számlavezető bank: OTP
Számlaszám: 11738015 21468177 HUF

IBAN: HU05 1173 8015 2146 8177 0000 0000

Barion bankkártyás fizetés

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tud bankkártyájával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházakban, mobil alkalmazásokban.

A bankkártya adatok teljes biztonságban vannak, mivel a kereskedőhöz nem jutnak el. A bankkártyás fizetésnek nincs plusz költsége, az teljesen díjmentes.

Készpénzes fizetés

Az áru készpénzben való  fizetése a szaküzletben lehetséges. Cím: 4281 Létavértes Baross u. 7.  A szaküzletben kártyás fizetés is lehetséges.

4. Vényre felírt termékeket Önöknél ki tudok váltani?

Vényre felírt gyógyászati segédeszközt a szaküzletünkben van lehetőség kiszolgálni vagy személyes házhozszállításkor. Ilyen esetekben kérem hívjanak elérhetőségeinken.

06 20-574-0759  52 951-146

5. Honnan tudom, hogy biztosan sikerült a leadott megrendelés?

Azonnali válasz e-mailt küldünk Önök felé. Ha valamilyen okból ezt nem kapják meg, kérem hívjanak minket elérhetőségeinken.   06 20-574-0759  52 951-146

6. Mikor várható a megrendelt termék?

A termékfeladás ideje készlettől függően változik. A készlet egy része a szaküzletünkben azonnal elérhető, és már aznap, vagy másnap postázásra kerül. Egyes termékek külső raktárban érhetők el, ezen esetekben 2-3 nap az átfutási idő. Vannak termékek, ahol csak előrendelést tudunk fogadni. Ilyenkor külföldről szükséges a termékeket beszerezni. Ennek átfutási ideje 2-3 hét is lehet. A kiszállítás általában a házhozszállítás esetében egy munkanapot vesz igénybe, tehát a feladástól számítva egy munkanapra érkezik meg a csomag. Ez érvényes a GLS a Packeta és a Posta házhozszállítás esetén is. A Packeta csomagpont esetében a szállítás 1-2 munkanapot vesz igénybe.

7. Kapok értesítést a csomag érkezéséről?

Igen. Minden szállító szolgálat küld e-mail értesítést a csomagok érkezéséről.

8. Tudom utólag módosítani a leadott rendelésemet?

Igen lehetséges a rendelésen módosítani abban az esetben, ha a csomagot még nem adtuk át a szállító szolgálatok egyikének. Ilyen esetekben kérjük telefonos megkeresésben jelezzék a változást felénk minél hamarabb, mivel az e-mail nem minden esetben kerül időben feldolgozásra.

9. Milyen esetekben küldhetek vissza egy terméket?

A termék visszaküldését jogi értelemben az Általános Szerződési Feltételek dokumentum szabályozza, mely a termék vásárlásakor elfogadásra kerül. Részletesen az ÁSZF- et itt olvashatja el. A termékek visszaküldésére 14 nap áll rendelkezésre.

A visszaküldés menete: Jelezze a visszaküldési szándékát felénk e-mail vagy telefonos megkeresés formájában. Fontos, hogy be tudjuk azonosítani a rendelést, ezért adja meg a rendelésszámot és a számlaszámot, amin vásárolta a terméket tőlünk. Küldje vissza a terméket számunkra az Önnek legmegfelelőbb módon. Futárszolgálattal vagy személyesen is eljuttathatja részünkre a visszaküldésre szánt terméket, termékeket. Miután visszakaptuk a terméket ellenőrizzük, hogy nincs e a terméken sérülés, kopás, piszkolódás. Ha a terméket megfelelő állapotban kaptuk vissza, a termék árát visszatérítjük önöknek.

Amennyiben élni kíván elállási jogával, az elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levélként) az alábbi elérhetőségre: Reha-Ker Kft., 4281 Létavértes Baross u. 7., info@rehaker.hu

A terméket, termékeket kérjük a szaküzlet címére küldje vissza.   Szaküzlet: Reha-Ker Kft., 4281 Létavértes Baross u. 7.   

Elállási nyilatkozat letöltése itt.

10. Milyen esetben nem küldhető vissza a termék?

A hatályos jogszabályok alapján higiéniás és egészségvédelmi okokból nem váltható vissza az olyan zárt csomagolású termék, amely már fel lett próbálva.  Ilyen termékek többek között a talpbetétek, fehérneműk, kompressziós harisnyák, vércukormérők, tesztcsíkok, zárt csomagolású gyógypárnák, és egyéb higiéniai termékek.

11. A weboldal keresője milyen lehetőségeket biztosít?

A kereső a weboldal jobb felső sarkában található. Egy nagyító ikonra kattintva kezdhetünk szavakat beírni.  A keresőben kulcsszavakra lehet keresni, vagy akár márkanévre. A keresett termék vagy márkanév beírását követően megjelennek a keresett termékek. Ha egy adott kulcsszó beírását követően entert nyomunk, azonnal megjelennek a releváns termékek a keresett kulcsszóra vagy márkára szűkítve.

12. Egészségpénztári kártyára tudok vásárolni?

Egészségpénztári számlára vásárlás:

Amennyiben online rendel tőlünk, készpénz fizetési számlát állítunk ki a megvásárolt termékről, amelyet e számla formában küldünk meg emilben az ön részére. Az Ön feladata, hogy elküldje a pénztárának és jóváírják az ellenértéket Önnek. Ha szeretné, hogy a számlán az egészségpénztár neve is szerepeljen, kérjük a megjegyzések rovatban adja meg a pénztár nevét, címét és tüntesse fel tagsági számát az erre kijelölt mezőben.