Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

Chrisofix Carpális alagút szindróma ortézis - Éjszakai

EP kártya logó
Egészségpénztárra elszámolható

Leírás

Éjszakai és pihentető használatra   Chrisofix world class orthoses - night

Az ortézis a csukló nyugalomba helyezésére szolgál carpal tunnel szindróma esetén éjszaka.

Ajánlott továbbá ínhüvelygyulladás, csuklótáji porckopás illetve egyéb degeneratív állapotok okozta fájdalom esetén (a hüvelykujj bevonása nélkül), sérüléseket (pl. rándulás, részleges szalagszakadás) vagy műtéteket követően, és adott esetben az elsődleges gipsz eltávolítása után.

Ajánlott továbbá ínhüvelygyulladás, csuklótáji porckopás illetve egyéb degeneratív állapotok okozta fájdalom esetén (a hüvelykujj bevonása nélkül), sérüléseket (pl. rándulás, részleges szalagszakadás) vagy műtéteket követően, és adott esetben az elsődleges gipsz eltávolítása után.

Felhelyezés

Az előformált Chrisofix® ortézisek közvetlenül a sérült/beteg testrészre felhelyezhetők és ráformá-landók. Amennyiben nagyobb átalakításra lenne szükség (hajlítás), ezt egy nem sérült, hasonló méretű végtagon kell elvégezni. A használat közbeni kisebb kiigazítások az ortézis eltávolítása nélkül a bete-gen is könnyen és gyorsan elvégezhetők.

  • Helyezze az alkart a radiális oldalával az előformált ortézisbe.
  • Az ortézist óvatos nyomással formálja a fiziológiás pozícióban tartott kézre/alkarra.
  • Rögzítse az ortézist a tépőzáras pántok segítségével a hüvelykujj és mutatóujj között, valamint a csuklón és az alkaron

Abban az esetben, ha időközben leveszi az ortézist, a kézháton található rögzítést nem szükséges kinyitnia,elegendő, ha csak kihúzza belőle a kezét, majd később visszacsúsztatja. Az ortézisek túlzottan gyakori formázása/hajlítgatása kerülendő, mivel ez csökkentheti az alumínium mag stabilitását.

Méretei tenyérszélesség alapján (cm):

S : < 8 cm
M : 8-9 cm
L : 9 < cm

Az ortézis kivehető, mosható, szivacsos frottír betétes.
Formatartó és alakítható.
Latex mentes, könnyű, kényelmes, nem allergén.
Légáteresztő.
Röntgenezhető.
Víz és hő nélkül könnyen felhelyezhető.

A Chrisofix® ortézisek nem alkalmasak nehéz fizikai munka végzése során!

Mi is az a csuklótáji/kéztőalagút szindróma (carpal tunnel szindróma)

A kezünket, ujjainkat, tenyerünk mozgását érzékelését biztosító idegek bizonyos típusos helyeken tartós nyomás alá kerülhetnek, ezt nevezzük alagút-szindrómának. Leggyakrabban a kéztőalagút azaz carpal tunnel szindróma alakul ki. Ennek a kialakulásában a megerőltetés, számítógép és okostelefon használat, házimunka, és a sporttevékenység is szerepet játszhat.

A csuklótáji alagútszindróma típusos tünetekkel jár, melyeket fontos időben felismerni, és a kezünk épségének, megfelelő működésének megőrzése érdekében fontos komolyan venni. Sokan sajnos túl későn kezdenek foglalkozni a zsibbadásos tünetekkel, sokan pedig nem is tudnak a megelőző, terhelést enyhítő megoldásokról.

Termék videó

Ezt a terméket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatja. A termék részletes dokumentációja a NEAK által üzemeltetett SEJK adatbázisban elérhető. Bővebb információért keressen minket elérhetőségeinken.

Részletek

A termék gyógyászati segédeszköz a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.