Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

Chrisofix nyeregizület ortézis - Éjszakai

EP kártya logó
Egészségpénztárra elszámolható

Leírás

Éjszakai és pihentető használatra  Chrisofix world class orthoses - night

Az éjszakai viseletre ajánlott a Chrisofix® nyeregízületi ortézisünk ezt a megfelelő helyzetet egyedülálló módon nagyfokú stabilitás mellett komfortos, kezünkre, csuklónkra és főleg deformálódott nyeregízületünkre pontosan illeszthető kialakítás mellett biztosítja. Mosható, cserélhető belső betét biztosítja a nyeregízület fájdalmas időszakaiban alkalmazandó kezelés időtartamára a megfelelő komfortot és higiénét.

A nyeregízületi műtét nélküli kezelésének egyik legfontosabb, szinte nélkülözhetetlen alappillére a kopott nyeregízület megfelelő helyzetű éjszakai sínezése.

Felhelyezés

Az előformált Chrisofix® ortézisek közvetlenül a sérült/beteg testrészre felhelyezhetők és ráformálandók. Amennyiben nagyobb átalakításra lenne szükség (hajlítás), ezt egy nem sérült, hasonló méretű végtagon kell elvégezni. A használat közbeni kisebb kiigazítások az ortézis eltávolítása nélkül a betegen is könnyen és gyorsan elvégezhetők.

  • Helyezze a kezet az előformált ortézisbe
  • Az ortézist óvatos nyomással formálja a testrészre, majd rögzítse azt először a kézháton és a hüvelykujjon átívelő tépőzáras pánttal.
  • Végül rögzítse az ortézist a kézfejen, a csuklón és az alkaron elhelyezett tépőzáras szalagok segítségével.

Abban az esetben, ha időközben leveszi az ortézist, a hüvelykujjon és a kézháton található rögzítést nem szükséges kinyitnia, elegendő, ha csak kihúzza belőle a kezét, majd később vissza-csúsztatja. Az ortézisek túlzottan gyakori formázása/hajlítgatása kerülendő, mivel ez csökkentheti az alumínium mag stabilitását.

Méretei tenyérszélesség alapján (cm):

S: kisebb mint 8 cm
M: 8-9 cm
L: 9-nél nagyobb cm

Az ortézis kivehető, mosható, szivacsos frottír betétes.
Formatartó és alakítható.
Latex mentes, könnyű, kényelmes, nem allergén.
Légáteresztő.
Röntgenezhető.
Víz és hő nélkül könnyen felhelyezhető.

A Chrisofix® ortézisek nem alkalmasak nehéz fizikai munka végzése során!

Mi is az a nyeregízületi porckopás (rizartrózis)?

A hüvelykujj bizonyos típusos mozdulatokra jelentkező éles, nyilalló fájdalma hívhatja fel a figyelmet a nyeregízületi porckopásra (nyeregízületi artrózis/rizarthrózis).

A hüvelykujj tövénél a csukló magasságában található az ún. nyeregízület, melynek porcborítéka idővel elkophat. Ennek a degeneratív, porckopásos állapotnak a kialakulásában az erőltetés, számítógép és okostelefon használat, házimunka, sporttevékenység esetleges korábbi sérülések szerepet játszhatnak. A nyeregízületi porckopás típusos tünetekkel jár, melyeket lényeges időben felismerni, és a kezünk fájdalommentes és megfelelő működésének megőrzése érdekében fontos komolyan venni.

 

Termék videó

Ezt a terméket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatja. A termék részletes dokumentációja a NEAK által üzemeltetett SEJK adatbázisban elérhető. Bővebb információért keressen minket elérhetőségeinken.

Részletek

A termék gyógyászati segédeszköz a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.