Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759
Javasoltak otthoni ápolás céljából, valamint kórházakban és szociális intézményekben a betegápolók munkájának segítésére. Állapotuktól függően a betegek egy része lehetőséget kaphat, hogy a higiéniai teendőket önállóan végezzék el, így javulhat a közérzetük. 

 

Fürdőkád kapaszkodók jelentősége

 

A gondozás legkényesebb és egyben leglényegesebb területe a mindennapos tisztálkodás, ennek komfortosabb és könnyebb megvalósításához higiéniás eszközök nyújthatnak segítséget. Az ideális ápolásban felbecsülhetetlen értékkel bírnak a korszerű, egyszerűen alkalmazható segédeszközök. 

 

Használatukkal nem csupán a beteg közérzetén, életkörülményein javíthatunk, hanem a gondozást végző személyzet munkája is megkönnyíthető. Ugyanakkor egy stabil fürdőkád kapaszkodó által elkerülhetők a balesetek. 

 

Az idősek és betegek körében igen gyakoriak az esések, amelyek súlyos következményekhez vezethetnek. A felelősségteljes gondozás alapja, hogy minél biztonságosabbá tegyük a leggyakrabban használt helyiségeket. Különösképp lényegesek a megelőző intézkedések a fürdőszobákban, hiszen a fokozott csúszásveszély és a tisztálkodás folyamata is számos veszélyt rejthet magában. A felszerelt kapaszkodók révén könnyebbé válik a be- és kiszállás, a kádba ülés és a felállás egyaránt. Növeli a biztonságérzetet, ami pedig felbecsülhetetlen a betegek számára, hogy akár önállóan, vagy kevesebb segítséggel képesek ellátni alapvető higiéniai teendőiket. 

 

Praktikus fürdőszobai segédeszközök a betegápolásban

 

A fürdőkád kapaszkodók különböző kivitelezésben elérhetők. Beszerezhető felhajtható állványos, derékszögű kapaszkodó. Termékpalettánkban helyet kapott a még masszívabb kialakítású, csúszásgátló markolattal ellátott modell is, mely a kád peremére illeszthető, satuszerű rögzítéssel. A fürdőkád kapaszkodó mellé célszerű beszerezni egy biztonsági keretet a wc-hez is. 

 

Alkalmazásuk ajánlott a tartós vagy maradandó mozgáskárosodással küzdőknek, az egyensúlyzavarban szenvedőknek, időseknek, lábadozóknak a felépülés időszakában, illetve súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel élőknek. Akár otthoni környezetben történik az ápolás, akár kórházban, ezen eszközök rengeteg könnyebbséget jelentenek. 

 

Időtálló, strapabíró termékek, melyek tisztítása és rögzítése is gyorsan megoldható. Az érintett személy igényeihez mérten választhatjuk meg az alkalmazandó kelléket, amelyik komfortosabb, kényelmesebb számára. Egyenes, derékszögű, extrán masszív vagy felhajtható változat is elérhető. 

 

Betegápolási kellékek a mindennapokban

 

Tegyük akadálymentessé a fürdőhelyiséget, és törekedjünk a még nagyobb fokú biztonságra! A kapaszkodókkal és csúszásgátlókkal elejét vehetjük a baleseteknek. A párás, nedves területen sokkal könnyebb elcsúszni, ráadásul a kádba történő be- és kiszállás is igen küzdelmes lehet. Hasznos kiegészítőkkel viszont ideálisabb környezetet teremthetünk, és támogatható a szakápolók munkája.

>