Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759
Mikor érdemes bokarögzítőt használni?

 

Bokarögzítőt számtalan élethelyzetben célszerű lehet használni, mind megelőzés jelleggel, mind pedig sérülés utáni kezelésre, fájdalomcsillapításra. Más ízületi rögzítőkhöz hasonlóan műtét utáni rehabilitációban is elengedhetetlen segédeszköz. Kialakitásuktól függően használhatóak mindennapi tevékenységek során, de akár amatőr vagy profi sporttevékenységekhez is.

 

Amennyiben bokaízület vagy a bokát körülvevő izmok, illetve a boka gyulladása, duzzanata, vagy csak általános bokafájdalom áll fenn, egy  helyesen megválasztott bokarögzítő használata nagy segítséget tud nyújtani a felépülésben. A megfelelő kompresszió és a stabilitás biztosítása révén a rögzítő a sérült, fájdalmas bokát nem engedi túlterhelődni. Segít, hogy a mozgás során az ízület és a szalagok az optimális mozgástartományon belül mozogjanak, csökkentve az újabb sérülés kialakulásának esélyét.

 

Bokarögzítők fajtái

 

Az elasztikus bokarögzítők a legegyszerűbb kivitelűek, leggyakrabban szövet vagy neoprén anyagból készültek. Kellemes a viseletük, megfelelő kompressziót és támasztást biztosítanak a bokának, valamint mérséklik a boka fájdalmát. Főként kisebb sérülések és megelőzés céljából célszerű használni ezt a típust. Azáltal, hogy melegen tartják az adott területet, segítenek a bokaízület és a környező izmok és inak bemelegítésben és megfelelő hőmérsékleten tartásában. Oldalunkon elérhetőek mágneses verziók is, amelyek a mágnes szervezetre gyakorolt jótékony hatásai révén még gyorsabb gyógyulást tesznek lehetővé.

 

Vannak kicsit nagyobb stabilitást nyujtó elasztikus pántos bokarögzítők, amelyek a két oldalt elhelyezett fémsínek segítségével biztosítanak nagyobb megtámasztást a bokaízület számára, így még jobban tehermentesítve azt. Használatuk főként sportsérülések, illetve műtét után a bokaízület kímélése céljából előnyös.

 

A fűzős bokarögzítők főként részleges vagy teljes bokaszalag-szakadás után, traumás bokasérülések, illetve műtét utáni rehabilitáció során használatosak. Kinézetük hasonló az elasztikus bokarögzítőkéhez viszont kissé merevebb kialakításúak. A fűzők segítségükkel mi magunk állíthatjuk be a rögzítő megfelelő szorosságát, egyes változatok korszerű gyorsbehúzó pánttal vannak szerelve.

 

A légpárnás bokarögzítők egy komolyabb sérülést követően hatékonyan használhatók a felépülés során, használatukkal fokozatosan vissza lehet térni a sporttevékenységhez.. A boka stabilitását két oldalról egy-egy héj biztosítja, amelyeket a saroktartó szalag köt össze. Ezen saroktartó segítségével állíthatjuk a szélességét is a kényelmes viselet és a megfelelő stabilitás érdekében. A kétoldali héjakban található légpárnákat kézi pumpa segítségével tudjuk felfújni, ezzel biztosítva a boka alakjához megfelelő illeszkedést.

 

 

 

>