Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759
Szerepet játszanak a lábszár duzzanatának mérséklésében, mivel kellő mértékben összenyomják a vénákat, fokozódik a véráramlás, ennek eredményeként pedig redukálható a vér pangása, sőt ezáltal a vénák falára nehezedő terhelés is csökkenthető. 

 

Harisnyanadrágok az alkalmazási cél függvényében

 

Kompressziós harisnyák választékunkban találja a comb- és térdharisnyák mellett a harisnyanadrágok külön csoportját. A panaszok, illetve a keringési rendellenesség súlyosságának figyelembevételével különféle opciók is kínálkoznak. Természetesen ennek eldöntésére javasolt a szakorvosi konzultáció. 

 

Fontos kiemelnünk, hogy megelőzéshez is kínálunk megoldást a sok állással, mozgással járó munkakörökben dolgozóknak. Az Elastofit egészségvédő harisnya rendszeres hordásával megelőzhetők, illetve késleltethetők a láb keringési panaszainak kialakulása. Egészségügyi szakembereknek, fodrászoknak, ugyanakkor bizonyos sporttevékenységek végzésekor is ajánlott. A kompresszió mértéke I-es fokozatú, amely a bokánál körülbelül 18-21 Hgmm-es értéknek felel meg. Várandósság idején célszerű már az 5. hónaptól alkalmazni, ezáltal a terhesség időszakában megjelenő visszerek 70%-a nagy eséllyel meggátolható. 

 

Az Avital AM II-es kompressziós csoportba tartozó harisnya 20-30 Hgmm kompressziót biztosít, amely már a közepesen súlyos esetekben javasolt. Érdemes viselni visszerek meglétekor, terhesség idején, illetve lábduzzadás, fáradtságérzet, nehézlábérzés esetén egyaránt. A kompresszió fokozatos, ezáltal a bokától felfelé haladva képes javítani az egyes szakaszokon a vérkeringést. Kellemes élénkítő hatást közvetít, mely különösen fáradt lábérzetnél érezhető. Többféle méretben is beszerezhető, S-től XXL-ig. 

 

Speciális harisnyanadrágok kismamáknak

 

Vegyes kínálatunkban kismamáknak készült harisnyák is fellelhetők, 40, 70 és 140 denes változatban. Például a Scudotex S-476 70 denes gyógyászati segédeszközünk hatékonyan alkalmazható a lábduzzadás megelőzésére, valamint a meglévő panaszok súlyosbodásának elkerülése érdekében. A kompressziós hatásnak köszönhetően csökkenthetők a lábat érintő keringési megbetegedések kialakulásának esélye. A kompresszió különböző mértékű az egyes szakaszokon: a combon 40%, a térd feletti területen 55%, a vádlinál 70% és a bokánál 100%. 

 

Elegáns, testhez simuló kialakítása révén viselhető anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie a megjelenés terén, emellett strapabíró és tartós.

 

Ügyeljen lábai egészségére!

 

A gyógyászati segédeszközök egyre bővülő köre lehetőséget teremt a hatékonyabb egészségmegőrzésre a prevenció jegyében. Számos keringési panasz enyhíthető, illetve meggátolható, hogy tovább romoljanak a panaszai. Ehhez csupán a megfelelő kompressziós harisnyanadrág kiválasztása, majd rendszeres viselése szükséges.

>