Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759
A termékek Ah jelzése, vagyis az amperóra az akkumulátor elektromos tárolókapacitásának mértékegysége, mely az áramerősség és az áramszolgáltatási idő szorzatát jelenti. Az egyes típusok leírásában informálódhat arról, hogy konkrétan mely modellekhez javasoltak. 

 

Akkumulátor mopedhez, elektromos kerekesszékhez való termékeink 

 

Akkumulátorainkat a mobilitás eszközei kategóriánkban találja, ahol mozgást segítő eszközöket is megvásárolhat, illetve nélkülözhetetlen kiegészítőket is, például biztonsági övet. 

 

Webáruházunkban elérhet az LP12-50 45Ah KKSZ 4 mopedhez való akkumulátort, valamint Long akkumulátorokat 36Ah, 50Ah, 75Ah típusokban. A 36Ah altípust javarészt mopedekhez ajánljuk, például az EL-GO, EL-GO/M és Karma KS 343 modellekhez. 

 

Míg az 50Ah változatot kifejezetten a B-4220/V, B-4220/X, B-4220/SZ elektromos kültéri és beltéri kerekesszékekhez javasoljuk. Ugyanakkor EL-GO, EL-GO/M mopedhez is beszerelhető, melyekben viszont gyárilag 36Ah akkumulátorral szerelnek. Kiválóak Elektra 6000-es és 7000-es mopedekhez és KKSZ 4 szériáshoz is, továbbá Karma Blazer elektromos székhez. 

 

A 75Ah típusú leginkább EL-GO/M XXL mopedhez ideális, valamint Invacare Storm, Invacare Comet Ultra, Invacare Storm Euro 3 fajtákhoz is megfelelő. 

 

Megfelelő tárolás és gondozás

 

Az akkumulátorok tárolása mindenképpen napfénytől védett száraz, hűvös helyen történjen, óvja a csapadéktól és a fagyveszélytől! Fontos továbbá, hogy a tárolás ideje alatt veszíthetnek kapacitásukból, a lemezek elszulfátosodhatnak. Ennek elkerülésére javasolt kétheti rendszerességgel feltölteni. A hosszabb ideig tároltak esetében csepptöltés ajánlott, ez a töltési mód kompenzálja az önkisülést, és az akkumulátort folyamatosan 100%-os töltöttségi szinten tartja. 

 

A szakszerű beépítés körülményei 

 

Kizárólag a gyártó által meghatározott paraméterekkel rendelkező akkumulátor építhető be, figyelemmel kell lennünk a feszültségre, a minimum kapacitásra és a felépítésére egyaránt. A beépítést megelőzően alapos ellenőrzés javasolt, vagyis sérülésmentes mivoltáról meg kell bizonyosodni! A bekötés során a polaritás helyessége szem előtt tartandó! Az érintkezési felületek tisztasága szintén mérvadó, különben a nagy átmeneti ellenállás a működésére, illetve a töltésére is káros befolyással lehet. 

 

Annak ellenére, hogy az akkumulátorok feltöltött, üzemkész állapotban kerülnek ki a gyárból, a célhelyre való elérésig veszíthetnek kapacitásukból. Alkalmazás előtt mindenképpen töltés szükséges beszerelt állapotban, a típushoz megfelelő automata töltővel 10-12 órán keresztül!

 

Bizonytalanság esetén készséggel állunk rendelkezésére!

>