Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759
Az inhalációs kezelés gyógyszeres terápia mellett kiegészítésként is ajánlott, például gége- és légcsőgyulladásnál, krónikus hörghurut fennállásakor. Az inhalátorok felhasználási köre igen sokrétű, egyszerű meghűlésnél, visszatérő arcüreggyulladásnál is nagy segítséget jelentenek. Megemlítendő a megelőzésben betöltött szerepük is, az orrdugulás enyhítése és a váladék felköhögésének segítése révén csökkenthető a szövődmények kialakulásának esélye. A pangó váladék ugyanis könnyen felülfertőződéshez vezethet, ami pedig további terápiát igényel.

 

Kompresszoros és ultrahangos inhalátorok

 

Bőséges választékunk tartalmaz kompresszoros és ultrahangos készülékeket, szintén helyet kaptak a gyerekeknek fejlesztett állatfigurás inhalátorok is. 

 

A kompresszoros változatnál maga a kompresszor állít elő sűrített levegőt, melyet az oldaton átjuttatva aeroszol jön létre. Az ultrahangos készülék viszont nagyfrekvenciás vibráció révén hozza létre ezeket az apró cseppeket, vagyis az aeroszolt, permetet. 

 

Amennyiben tovább inspirálódna, tekintse meg terápiás eszközeinket is, ahol az inhalátorok mellett légzésterápiás készülékeket, párásító berendezéseket is beszerezhet! 

 

Ezeknek a gyógyászati berendezéseknek a legnagyobb előnye, hogy otthona kényelmében alkalmazhatja őket, speciális koordináció nélkül. A maga ütemében lélegezheti be az aeroszolt, nem igényel légzésszabályozási technikákat sem. Ennek függvényében javasoltak minden korosztálynak, időseknek, gyermekeknek egyaránt. 

 

Az inhalációs kezelés kifejezetten ajánlott az őszi-téli időszakban, amikor nagyobb arányban találkozni légzőszervi betegséget okozó kórokozókkal. A náthás, influenzás szezonban rengeteget segíthetnek az inhalátorok. Használja Ön is a regeneráció támogatására! Az orrdugulás enyhítése és a váladék hatékonyabb felköhögése révén enyhülnek panaszai. 

 

Milyen esetekben javasolt az inhalációs terápia? 

 

Inhalátorok használata javasolt légzőszervi megbetegedésekben és szövődményeik mérsékelésére, mint például arcüreggyulladás, valamint krónikus hörghurut, asztma kiegészítő kezelése gyanánt. Allergiás panaszok esetén szintén ajánlottak. 

 

Alkalmazhatók akut köhögéses tünetek enyhítése céljából, és krónikus alsó légúti betegségek panaszainak redukálására. 

 

Az inhalátorok alkalmazhatók fiziológiás sóoldattal, orvos által előírt hörgőtágító gyógyszerrel, hurutoldó hatóanyaggal sós vizes oldatban. Javallott a Salvus vízzel történő inhaláció is, például asztmás panaszok, szénanátha, hurutos köhögés kiegészítő kezeléseként, sőt még rekedtség esetén is. 

 

Inhalátorok a preventív terápia részeként

 

Megelőzésként is széles körben elterjedt az inhalációs eszközök használata. Különösen a megfázásos időszakban, amikor a szervezetünket számos kórokozó támadja. Remekül bevethetők az allergiás periódusokban is, a köhögési rohamok mérsékelésére.

>