A beteggondozás praktikus eszközei: a fürdőkád ülőkék

Lakatos György – 2023.05.15.

A fürdőkád ülőkék terén igen változatos termékkör áll rendelkezésünkre, melyek jelentősen megkönnyítik a mindennapos betegápolást, akár otthoni környezetben történik, akár szakintézményben. 

A speciális kádba helyezhető eszközök között fellelhető állítható szélességű termék, tapadókoronggal, kapaszkodóval felszerelt típus, beemelhető zsámoly, illetve a kádakra rögzíthető változatok egyaránt. Elérhetők multifunkciós kellékek is, melyek kádbelépőként és ülőalkalmatosságként is igénybe vehetők.

Fürdőkád ülőkék sokfélesége, vegyes választéka

A mozgáskorlátozott személyek, valamint a segítségre szoruló krónikus betegek mindennapos tisztálkodásában hatalmas segítséget jelentenek ezek a hasznos fürdőszobai segédeszközök. Kifejezetten mozgáskorlátozottak gondozásához javasolt a kifordítható ülőke, melynél a szék vázában lévő csapágy alkalmassá teszi a forgatásra, ezáltal nem szükséges a beteg megemelése. A negyedfordulatonkénti rögzítés lehetővé teszi, hogy a gondozottat biztonságosan beforgassuk a kádba, majd optimálisan rögzítsük. 

Fürdőkád ülőkék választékunkban a kifordítható típus mellett egyszerű ülőlap, beemelhető zsámoly, állítható pad, higiéniai nyílással ellátott felszerelés, háttámlás változat szintén beszerezhető. 

A megfelelő kiválasztásához vegyük figyelembe a beteg aktuális állapotát, mozgáskorlátozottságának mértékét, illetve a rendelkezésünkre álló környezetet is. Léteznek olyan modellek, amelyek szinte bármilyen káddal kompatibilisek, például az állítható kivitelezésű, ráhelyezhető típusok és a beemelhető, forgatható padok könnyen testreszabhatók a szaniterhez és igényeinkhez mérten. 

Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy teljes mozgáskorlátozott személyt ápolunk, vagy segítséggel bizonyos feladatokat ellátni képes gondozottat. Előbbi esetében olyan megoldást válasszunk, amelynél a beteg közreműködése nélkül is kivitelezhető a kádba bejuttatás, illetve kiemelés. Ehhez nyújt tökéletes opciót a beforgatható eszköz, mellyel a teljesen mozgásképtelen beteg fürdetése is megoldható anélkül, hogy magunk emelnénk be a tisztálkodáshoz. 

Egy többfunkciós fürdőkádzsámoly alkalmazható ülésként, ugyanakkor kádbelépőként is segítség gyanánt. Az ülőrész lyukakat tartalmaz, ezáltal biztosított a vízelvezetés, emellett puha bevonattal ellátott a kényelmesebb használat érdekében. Csúszásmentes korongok garantálják a stabilitást és a nagyobb fokú biztonságot. A rozsdamentes alumínium alapanyaga révén strapabíró, időtálló termék, mely állítható magasságának köszönhetően személyre szabható az igényekhez mérten. 

Hatékony segítség a mindennapi gondozásban

Egy beteg hozzátartozó otthoni ápolása során is alapvető, hogy beszerezzük a nélkülözhetetlen felszereléseket és kellékeket. 

Webáruházunk gyógyászati segédeszközök bőséges választékát kínálja, hogy maximális biztonságban, kellő védelem mellett még hatékonyabb és komfortosabb lehessen az otthongondozás. A korszerű fürdőkád ülőkék alkalmazásával jóval gördülékenyebbé tehető a napi szintű tisztálkodás, ráadásul kevesebb megterhelő emeléssel a saját egészségünket is megkímélhetjük például egy forgatható opció által. 

Biztosítsunk komfortosabb életkörülményeket!

Az ideális körülmények megteremtése napjainkban már sokkal könnyebb, az akadálymentes környezethez számos praktikus kiegészítő beszerezhető. Amire kiemelten ügyelnünk kell, az a fürdőszoba és az ápolandó személy pihenőhelyisége. A megfelelő felszerelésekkel mindez teljes mértékben garantálható.