Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

Netti Dynamic S gyermek kerekesszék

Leírás

Egyedülálló ültető rendszer spasztikus és komplex mozgásproblémával élő gyermekek számára. A Netti Dynamic S a letisztult forma, a magas funkcionalitás és minőség kombinációja. Az egyedülálló ültetőegység alábbi négy eleme a spasztikus beteg feszítő mozgásait dinamikusan követi:
• háttámla
• ülőlap
• lábtartó
• lábtartó felület

Mitől egyedülálló a Netti Dynamic S ültetőrendszer ?

Alkalmazkodik a gyermekhez: egy klasszikus kerekesszékkel gyakran nagyon nehéz megfelelő ültetést és alátámasztást biztosítani spasztikus gyermekek számára. A spasztikus állapotban létrejövő feszítő-nyújtó mozgásoknál nagy a kockázata annak, hogy az ülésből megemelkedő testen a nem megfelelő alátámasztás miatt rossz nyomáseloszlás keletkezik. A Netti dinamikus ültetőrendszerrel a folyamatos alátámasztás és a kóros mozgást követően a helyes ültetési pozícionálás is biztosított, amit a magasságban állítható kartámaszok is segítenek.

Teljesen dinamikus: a mozgatható lábtartó, háttámla és ülőfelület interakciója kényelmes ülőpozíciót biztosít. A beteg lábainak feszítő mozdulata következtében a csipő és a medence pozíciójának szöge is változik, emiatt fontos, hogy az ülőlap is kövesse a medence mozgását. A Netti Dynamic ültetőrendszer lényege, hogy a beteg feszítő mozdulatait az ülés minden eleme – így a háttámla, az ülőlap és a lábtartó – követi és alátámasztást biztosít, ami a feszítő-nyújtó mozgás közben megnövekvő izomfeszültséget csökkentheti, ezáltal a kialakuló spazmusok számát is ritkíthatja.

Dinamikus lábtartó: a dinamikus lábtartó fontos kiegészítő elem, amely biztosítja a beteg megfelelő pozícionálását. A lábtartó hajlik a térd mozgásánál, hossza a rugós mechanizmus segítségével változik a mozgás-feszítés közben, és a lábtartó felületének dőlésszöge is változik, biztosítva ezzel a talpak folyamatos alátámasztását.

Dinamikus ülőfelület: az ülőfelület a medence mozgása során megfelelő alátámasztást ad, ami minimalizálja az előrecsúszást és megelőzi az ebből adódó kényelmetlen és nem biztonságos üléshelyzet okozta fájdalom kialakulását.

Dinamikus háttámla: a háttámla a rugós döntési mechanika jóvoltából alkalmazkodik a törzs akár nagyobb mértékű nyújtó-feszítő mozgásához. A dinamikus háttámla rugós dőlése a elnyeli feszítő mozgás okozta torziós erők jelentős részét.

Intuitív működtetés: könnyen olvasható skálák és piktogramok segítik a könnyebb működtetést és a beállításokat.

Indikáció: spaszticizmussal járó agyi történések (pl. CP), disztónia, gerincvelő sérülés.

Ez a termék nem támogatott gyógyászati segédeszköz, bizonyos esetekben a  nem támogatott gyógyászati segédeszközökre egyedi méltányossági engedély kérvényezhető a NEAK-nál. Erről részletesen NEAK honlapján tájékozódhat.

A termék ára mérettől és felszereltségtől függően változik kérjük ha érdeklődik a termék iránt keressen minket elérhetőségeinken!

 

Termék videó

A termék gyógyászati segédeszköz a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.