Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

RS-20 Állítható könyökmankó

EP kártya logó
Egészségpénztárra elszámolható

Leírás

Az RS-20 Állítható könyökmankó a meggyengült, fájdalmas vagy bizonytalan alsó végtagot részlegesen tehermentesíti és járás stabilitást ad. Az alumíniumból készült, könnyű 12 fokozatban állítható könyökmankó, mint gyógyászati segédeszköz kizárólag az előírásoknak megfelelő méretbeállítással használható. A magassági fokozatot a könyökmankó felső csövén található csapos külső rögzítő gyűrű kiemelésével, majd a két cső egymáshoz viszonyított elmozdítása után a kívánt furatba történő bepattintással állítható be. A könyökmankó rúd irányú terhelhetősége: max. 130 kg.

Használati útmutató

A könyökmankó optimális magasságát úgy válasszuk ki, hogy a könyök kissé hajlított legyen, arra támaszkodva viszont a könyök kiegyenesedjen, de ne nyomja fel magasra a vállat. A könyökmankót mindig a jó oldali kézben fogva tesszük előre, ezután a sérült, gyenge lábbal lépünk. Amennyiben két könyökmankóra lenne szükségünk a két mankót tesszük előre, ezután a sérült, fájós lábbal, majd a jó lábbal lépünk. Síkos, pl. jeges úton, a járóbottal fokozott óvatossággal közlekedjünk!

A botvég gumi elhasználódása esetén azt ki kell cserélni. A botvég gumik a kiszolgálási helyen és gyógyászati segédeszköz üzletekben kaphatók.


Tisztítás

Semleges mosószerrel, langyos vízzel lemosva, majd puha ruhával áttörölve.

Ezt a terméket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatja. A termék részletes dokumentációja a NEAK által üzemeltetett SEJK adatbázisban elérhető. Bővebb információért keressen minket elérhetőségeinken.

Részletek

A termék gyógyászati segédeszköz a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.