Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

B-4200/M önhajtós mechanikus, összecsukható kerekesszék

EP kártya logó
Egészségpénztárra elszámolható

Leírás

Adaptálható, összecsukható kerekesszék, aminek a különlegessége a hat ponton állítható hátsó kerék felfüggesztés, az igény szerint hátrahelyezhető tengely, vagyis az állítható súlypont.

  • Összecsukható váz
  • fel- és hátrahajtható kartámasz, ruhavédővel
  • Felhajtható talptámasz
  • Kifordítható és levehető lábtámaszok, melyek hosszban fokozatmentesen állíthatóak
  • Tömör első és hátsó kerekek, az első kerekek forgózsámolyosak, rögzítőfékkel ellátott hátsó kerekek
  • Könnyen tisztántartható gyöngyvászon üléstámla és ülőlap

Javasoljuk nagyfokú végleges járásnehezítettség esetén, ha a beteg egyéb járást segítő eszközzel hosszabb távú helyváltoztatásra képtelen.

 

A kerekesszék elsősorban mozgássérült és járóképtelen betegek részére készül szobai és korlátozottan utcai (szilárd burkolatú akadálymentesített, csapadékmentes időben) használatra. Alkalmazható továbbá kórházakban, rendelőintézetekben, valamint minden olyan intézményben, ahol mozgássérült, ill. helyváltoztatási nehézségekkel küzdő, vagy attól orvosilag eltiltott személyeket (betegeket) kell különböző okok miatt mozgatni.

Összecsukható vázszerkezetű kerekesszék, amely fel- és hátrahajtható kartámasszal; felhajtható, és magasságban fokozatmentesen állítható talptámasszal; kifordítható, levehető lábtartóval szerelt. Az első és hátsó kerekek tömörek; a hátsó kerekek patenttengelyesek, így egy mozdulattal szerszám nélkül kivehetők, megkönnyítve ezzel a gépkocsiban való szállítást. A hat pozícióba szerelhető hátsó kerék rögzítés és a 3 pozícióba szerelhető első kerekek a súlypont tekintetében teszi lehetővé a felhasználó igénye szerinti beállítást. Az ergonómikus kialakítású rögzítő fék, a könnyen tisztán tartható gyöngyvászon üléstámla és ülőlap, a komfort, a könnyen kezelhetőség és a biztonságérzetet növelik. A termék billentőcsővének segítségével a kerekesszéket a kísérő személy egyszerűen és biztonságosan meg tudja billenteni, így például föltolhatja azt egy járdára vagy átsegítheti egy küszöbön.

Pótalkatrészek: a kerekesszék minden egyes részegysége, mint pótalkatrész rendelhető.

 

Termék jellemzők
Beülőszélesség: 38 cm, 41 cm, 44 cm, 47 cm, 50 cm
Háttámla magasság (ülőfelülettől): 43 cm
Súly: 19,8 kg-tól
Teljes szélesség: beülő szélesség + 18 cm
Összecsukott szélesség: standard kerékkel 33 cm, kerék nélkül 17 cm
Hosszúság: 100 cm
Magasság: 95 cm
Legnagyobb terhelhetőség: 125 kg
Első kerekek átmérője és fajtája: 200 mm, tömör
Hátsó kerekek átmérője és fajtája: 24
Keréktengely: patent tengely

 

Ezt a terméket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatja. A termék részletes dokumentációja a NEAK által üzemeltetett SEJK adatbázisban elérhető. Bővebb információért keressen minket elérhetőségeinken.

Részletek

A termék gyógyászati segédeszköz a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.