Termék a kosárba rakva.

Belépés 0 Kosár
Hívjon minket bizalommal!
+36 20 574 0759

B-4200/XXL mechanikus nagyteherbírású, összecsukható kerekesszék

Leírás

Összecsukható önhajtós (mechanikus) kerekesszék megnövelt, extra teherbíró képességgel, a túlsúlyos betegek mozgatására, mobilitásuk elősegítésére.
Kizárólag egyedi engedéllyel, vagy önfinanszírozással rendelhető termék.

  • Összecsukható váz
  • Kiemelhető kartámasz, ruhavédővel
  • A talptámaszok felhajthatók
  • Kifordítható és levehető lábtámaszok, melyek hosszban fokozatmentesen állíthatóak
  • Tömör első és hátsó kerekek, az első kerekek forgózsámolyosak, rögzítő fékkel ellátott hátsó kerekek

Javasoljuk nagyfokú végleges járásnehezítettség esetén, ha a beteg egyéb járást segítő eszközzel hosszabb távú helyváltoztatásra képtelen.

 

A kerekesszék elsősorban mozgássérült és járóképtelen betegek részére készül szobai és korlátozottan utcai (szilárd burkolatú akadálymentesített, csapadékmentes időben)  használatra. Alkalmazható továbbá kórházakban, rendelőintézetekben, valamint minden olyan intézményben, ahol mozgássérült, ill. helyváltoztatási nehézségekkel küzdő, vagy attól orvosilag eltiltott személyeket (betegeket) kell különböző okok miatt mozgatni.

A jelentősen megnövelt teherbírásúnak tervezett B-4200 XXL és XXXL a túlsúlyos betegek helyváltoztatásában képes rendkívül nagy segítséget nyújtani. A túlsúlyos betegek részére a mozgás alapvetően is nehézségekkel járhat, különösképp igaz ez, ha valamilyen betegség, vagy orvosi kezelés miatt váltak mozgásukban korlátozottá. A termék a normál mechanikus kerekesszékekkel ellenétben, melyek általában 125-130 kg-ig terhelhetőek a B-4200 XX(X)L  200-300 kg-ig képes az elsődleges funkcióját ellátni.

Ez a termék nem támogatott gyógyászati segédeszköz, bizonyos esetekben a  nem támogatott gyógyászati segédeszközökre egyedi méltányossági engedély kérvényezhető a NEAK-nál. Erről részletesen a itt tájékozódhat: NEAK

Amennyiben érdeklődik a termék iránt vagy  kérdése lenne, kérjük keressen minket elérhetőségeinken.

A termék gyógyászati segédeszköz a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.